Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Vad är en inspektionslucka?

Om man ställer sig frågan vad är en inspektionslucka? Så kan det svaret vara enklare än vad man hade förväntat sig. För det finns ett väldigt enkelt svar och det är att en inspektionslucka är en lucka som gör att man kan inspektera. Oftast är det för att komma åt svåråtkomliga utrymmen som under golv eller bakom väggar. Med hjälp av en inspektionslucka kommer man enkelt åt dessa utrymmen och kan se om något har hänt. För om ett rör börjar att läcka så vill man upptäcka det så fort som möjligt. Man vill däremot inte upptäcka det när vatten börjar rinna på väggarna.

Något som har hänt för att man inte kunnat upptäcka att det varit något fel. Det kan även göra så att man som fastighetsägare får betala böter eller skadestånd. Om något händer som skadar en granne eller omgivningen och som kunnat undvikas med hjälp av en inspektionslucka så kan man bli skadeståndsskyldig. Därför ska man se till att man har inspektionsluckor. Man ska även kontrollera vad lagarna och reglerna säger för den typ av fastighet man äger.

Om man hyr av någon annan så kan man alltid be fastighetsvärden att installera sådana om det skulle behövas. För som sagt så är inspektionsluckor det enklaste sättet att undvika problem på.

ABAT AB tillverkar inspektionsluckor och skräddarsyr efter behov. De har lång erfarenhet i branschen och kan hjälpa dig med just den inspektionsluckan du behöver. Kika in deras hemsida för mer information om just de olika luckorna de kan erbjuda och för att hitta kontaktuppgifter.

Hur vet jag om jag behöver inspektionsluckor?

Det enklaste sättet att få reda på det här är att kontakta kommunen. De har en bra koll på vilka regler och lagar som finns och du kommer troligtvis bli kopplad till byggnadskontoret. Man kan även kontakta en jurist som hanterar den här typen av frågor. Då kan man vara säker på att det kommer att bli ett bra svar. Det gör även att man utan några problem faktiskt kan känna till vad som krävs av en som fastighetsägare.

Men även om lagen inte kräver inspektionsluckor så är det något som kostar väldigt lite och som kan underlätta livet markant. För med hjälp av en inspektionslucka på rätt plats så kan man undvika att man missar stora problem. Det kan även hjälp till om en byggnadsinspektör kommer på besök. Något som ofta kräver att man har en möjlighet för personen att ta sig till oåtkomliga utrymmen.

Det sparar helt enkelt både tid och energi samt undviker problem om man har inspektionsluckor installerade. Då de inte heller kostar speciellt mycket är det en bra investering.

Att tänka på gällande inspektionsluckor

Om man har inspektionsluckor så behöver man inte oroa sig speciellt mycket. För även om det finns stora möjligheter att lagen ändrats så brukar det räcka att man har ett par stycken sådana. Men man kan alltid kontrollera och se om man behöver uppdatera sina inspektionsluckor. Man kan alltid kontakta ett företag som sysslar med detta för mer information eller för en inspektion. Då kan de enkelt berätta för dig om du behöver ha fler inspektionsluckor. Eller om du behöver byta ut de du har. För att hitta den här typen av företag så kan man alltid använda sig av nätet för att kunna jämföra både priser och kvalitet.

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.