Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Vad är egentligen en glasmonter?

En glasmonter är en monter som är gjord helt i glas och upplevs ofta som väldigt fin och prydlig. Syftet med en glasmonter är ofta att placera produkter som man vill visa upp på ett snyggt sätt. Ett vanligt användningsområde för en glasmonter är på mässor, museum, event, kontor och i butiker. I en glasmonter kan man med fördel placera produkter som man vill ska framstå som lite mer exklusiva än övriga produkter. Exempelvis kan företag välja att placera nya produkter på en glasmonter för att framhäva produkten på ett sätt som får kunder att se produkten. Om ett företag vanligtvis placerar sina produkter på vanliga hyllor eller ställningar så upplevs en produkt eller ett par produkter som står på en glasmonter på ett annat sätt som får de att sticka ut från mängden och dra åt sig uppmärksamhet. Värnamo Sliperi & Glasmästeri jobbar med all typ av glas och som sliperi. Deras utbud och hur de jobbar hittar du på deras sida om glasmontrar.

Att använda en glasmonter som är tillverkad endast för en produkt är vanligt att man gör om man har en mycket speciell produkt som ska väcka en stor uppmärksamhet

Många av de vanligaste glasmontrerna består av ett yttre skydd i glas, med väggar och tak. Inuti montern placeras det oftast hyllplan som är flyttbara. Flyttbara hyllplan ger en frihet för de som vill förändra glasmontern utifrån vilka objekt som ska placeras på montern. Vissa objekt är större än andra och man behöver således anpassa hyllplanen så att alla objekt för en naturlig plats i montern.

Förutom den vanligaste typen av glasmonter som innehåller ett antal hyllplan finns det också en annan typ som endast är avsedd för en produkt. Att använda en glasmonter som är tillverkad endast för en produkt är vanligt att man gör om man har en mycket speciell produkt som ska väcka en stor uppmärksamhet. Exempelvis kan dyra och exklusiva klockor placeras i en glasmonter som endast har plats för en produkt. Ofta är glasmontern i den storleken att det ryms mycket luft runt produkten och det är verkligen produkten som är i fokus.

Det finns olika typer av en glasmonter och glaset kan vara av olika tjocklekar. En glasmonter som är av lite högre kvalité brukar ha något tjockare glas medan en lite billigare variant av en glasmonter kan ha något tunnare glas. De absolut säkraste glasmontrerna kan även utformas så att de är skottsäkra och väldigt inbrottssäkra. Denna typ av glasmonter kan man stöta på i museum som vill skydda dyr och exklusiva konst men ändå låta besökarna på museet kunna titta på produkten på ett snyggt och smidigt sätt.

En glasmonter kan vara specialtillverkad om man har speciella önskemål på mått och utformning av en glasmonter. Men de flesta glasmontrer är massproducerade för att kunna hålla ett så lågt pris som möjligt. Priset för en glasmonter varierar beroende på storlek och övriga funktioner som en monter kan innehålla. Den absolut vanligaste funktionen är att montern har en installerad lampa för att kunna lysa upp hela montern. Det blir väldigt effektfullt att lysa upp en glasmonter med en lampa eftersom ljuset reflekteras på olika sätt i glaset. Vidare kan en glasmonter även ha skjutdörrar vilket kan vara fördelaktigt om montern ska placeras på ett sätt där det är trångt och svårt att öppna vanliga skåpsdörrar.

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.