Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Vad använder man förpackningsfilmer till?

Förpackningsfilm är en genomskinlig film som används för att förpacka och stapla varor. Det är ett alternativ till flera andra olika sätt att förpacka varor. Det finns två typer av förpackningsfilm, det ena är krympfilm och det andra är huvsträck. De fungerar inte riktigt på samma sätt men har samma grundkoncept. Krympfilm krymper man runt varorna genom att man värmer upp filmen eller att man passar en krymptunnel med filmen. Huvsträck är elastiskt och sträcks ut över de man vill förpacka.

Både typerna av förpackningsfilm skyddar mot smuts och väta. Men då de används lite olika så kan det vara den ena eller andra varianten du behöver. Något som man själv måste avgöra eller så kan man fråga tillverkaren om råd och tips.

FairFlex International AB är en tillverkare av förpackningsfilmer för alla användningsområden man kan tänka sig. Kika in deras sida om förpackningsfilmer för mer information och hitta kontaktuppgifter till dem.

Vem använder förpackningsfilm?

Förpackningsfilm används av tillverkare och leverantörer av en mängd olika typer av produkter. Det kan användas utanpå en annan förpackning eller som den enda förpackningen för varorna. Men det beror helt på vilken typ av vara som ska paketeras. Men då förpackningsfilm är ett bra sätt att skydda varor från både smuts och fukt så används det väldigt ofta. Du har troligtvis öppnat ett flertal förpackningar i ditt liv som är täckta av förpackningsfilm i olika slag.

Hur använder man förpackningsfilm?

Beroende på vilken vara och förpackningsfilm som ska användas så skiljer det sig lite åt. När det gäller krympfilm så måste man använda antingen en värmeanordning eller en krymptunnel för att det ska sitta bra. Då man med hjälp av dessa får krympfilmen att anpassa sig till den vara man vill paketera.

Huvsträck används på ett annat sätt. Det är nämligen en elastisk förpackningsfilm som man trär över varan. Då man sträcker ut förpackningsfilmen så att den passar varan så håller den borta smuts och fukt från produkten.

Men beroende på vilken typ av förpackningsfilm man använder sig av så kan det vara enklare eller svårare att få varorna stapelbara. Det är nämligen krympfilm som oftast är bäst för att få varorna stapelbara. Men även huvsträck kan i en del fall beroende på varans storlek och form kunna bli stapelbara. Men som sagt så beror det helt på hur varan eller produkten ser ut och har för form.

Att tänka på

Då det finns två typer av förpackningsfilm så gäller det att först och främst avgöra vilken typ som behövs. Det kan antingen vara krympfilm eller huvsträck som är den varianten som passar ens eget behov bäst. Men om man är det minsta osäker på vilken typ som fungerar bäst så är det alltid en bra idé att fråga tillverkaren. De brukar nämligen ha en rätt bred kunskapsbas för vilka produkter och varor som man ska använda. Använda den ena eller den andra förpackningsfilmen till.

Men när man har valt vilken typ så kan man börja leta runt på nätet. Var man kan hitta förpackningsfilm så billigt som möjligt. Det finns gott om både tillverkare och e-butiker som säljer förpackningsfilm genom sin hemsida. Det är också det enklaste sättet att hitta förpackningsfilm idag.

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.