Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Veterinär i Lerum?

Det här är så tragiskt, men pappas Triton mår verkligen inte bra. Och pappas hund är lite av min hund också. Triton är alltså avkomma av den hund vi hade när jag var liten och bodde hos pappa. Så det är inte så enkelt att jag bara kan släppa hunden för att jag aldrig har ägt honom.

Sannolikt är det något i magen på honom. Han går ihopkrupen och ligger numera och vrider magen hela tiden. Pappa ringde och berättade att det har varit så här i två dagar nu. Min rekommendation var att ringa veterinär omedelbart. Han bor ju i Lerum så jag sa åt honom att åka till hans vanliga veterinär, Djurkliniken i Partille och Lerum. Där har vi alltid fått ett bra bemötande, så det känns tryggt att fortsätta åka dit.

Tyvärr kan jag ju bara inte vara med Triton nu när han börjar bli lite till åren. Det känns minst sagt vemodigt och jag kommer att sakna honom. Hoppet är det sista som överger en, heter det ju, men just nu känns det lite hopplöst. Risken är tyvärr stor att det är slut nu.

Att kontakta en veterinär

Som sagt så kontaktade vi tillslut en veterinär då vi insåg hur illa det var. Det kan ju vara svårt att veta när det är dags att kontakta en veterinär. Dock ska man tänka på att det är man själv som känner sitt djur bäst. Eftersom djuren inte kan prata själva är det därför viktigt att vi som ägare är uppmärksamma. Då kan man upptäcka avvikelser i beteende osv i god tid. Självklart kan det hända akuta saker som med Triton, som kommer plötsligt och utan förvarning.

Det är viktigt att man är uppmärksam på olika symptom som ens djur kan visa upp. Är man glömsk så kan det till och med vara bra att skriva ner, som en dagbok. Då är det lätt att hålla koll på vad som händer och hur länge det hållit på.

veterinär

Att tänka på

En sak man bör tänka på är att man alltid ska ha koll på sin närmaste veterinär. Det är viktigt att man vet vart man ska vända sig om olyckan är framme. Vid mindre akuta fall kan man uppsöka en vanlig veterinär eller klinik genom att ringa och boka en tid. Det kan gälla exempelvis rutinkontroller eller vaccinationer.

I vissa fall kan det behövas akut vård. Vid mer allvarliga sår, skador eller sjukdomar som i Tritons fall. Då är det extra viktigt att man vet vart man ska vända sig. Vanliga veterinärmottagningar är inte öppna vissa tider på dygnet och kanske inte kan ta emot akutfall. Då måste man ha koll på vilket djursjukhus med akutvård som är närmast. En bra idé kan vara att ha nummer till dessa ställen nedskrivna nånstans i hemmet eller liknande. Då kan man snabbt agera vid exempelvis olycksfall.

Som avslut, Triton, du är världens mysigaste labrador, bara så att du vet.

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.