Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Utomhusbelysning i sommar, 7 bra exempel

Att köpa utomhusbelysning i sommar är sällan ett bra val. Man bör nästan alltid köpa in den under vintern då det ofta är billigare. Man slipper då också att riskera att de armaturerna man vill ha är slutsålda. För alla ska tydligen installera och montera sin utomhusbelysning på sommaren då det är högsäsong för att använda den. Därför ska man helst se till att man redan har sin belysning klar och monterad till sommaren och inte köpa den då. För det blir enklare och ofta mycket billigare.

Man bör däremot tänka på en del saker innan man köper sin utomhusbelysning. Först och främst bör man köpa belysning som passar med de uttag man redan har. Då slipper man anlita en elektriker. Man bör även tänka på om det inte är bättre att använda sig av armaturer som drivs av solceller. Framförallt om man inte har några uttag man kan använda för sina lampor. Det blir då både billigare och man slipper tänka på sladdar eller ledningar som ska dras och monteras. Man behöver heller inte oroa sig över om utomhusbelysningen är släkt eller inte då man inte betalar för elen. Det finns flera anledningar att använda sig av belysning som drivs av solceller, och då inte bara i trädgården.

Välja rätt utomhusbelysning

Att välja rätt utomhusbelysning för sommaren är inte enkelt alltid. För det beror mycket på hur ens trädgård eller uteplats ser ut och vilka möjligheter som finns. Om det inte finns några uttag så blir det alltid svårare. Om det finns så kan det förenkla en aning men det brukar sluta med att man anlitar en elektriker som sköter installation och montering. I vissa fall får man inte göra detta själv och om man är osäker på om man får eller inte ska man alltid anlita någon som gör jobbet åt en.

Man bör även tänka på att ett för vitt ljust inte är så trevligt. Det är mycket trevligare med ett mer gulaktigt ljus och det ser även bättre ut på uteplatsen med ett gulaktigt ljus. Det lyser kanske inte upp på samma sätt som ett mer vitaktigt ljus gör. Det är däremot trevligare och bländar inte på samma sätt.

Man bör innan man köper sin utomhusbelysning tänka över vart den ska sitta. Om man ska använda solceller eller inte. Men man bör även tänka på hur man ska göra så att man får maximalt med ljus till så låg kostnad som möjligt. Det kan därför vara bra att rita upp trädgården eller uteplatsen för att få en översikt.

Olika varianter på utomhusbelysning som finns är:

  • Väggarmaturer
  • Markarmaturer
  • Pollare
  • Stolparmaturer
  • Strålkastare
  • Takarmaturer
  • Undervattensarmaturer

Köpa utomhusbelysning i sommar

Att köpa utomhusbelysning i sommar är inte svårt. Däremot så kan det vara så att just den armaturen man vill ha är slutsåld. Ett tips är att kolla prisjakt.se och söka på utomhusbelysning. Då får man fram många olika armaturer för en perfekt sommarbelysning. På sommaren är det som sagt många som ska installera sin belysning. Därför är det bättre att köpa sina lampor före eller efter sommaren. Då har de flesta butiker också rabatter då det är lågsäsong. Då får man den utomhusbelysningen man vill ha till det lägsta möjliga priset. Man får även mindre problem att faktiskt få sin utomhusbelysning installerad. Om man däremot väntat till sommaren så hittar man utomhusbelysning utan några problem men kanske inte den man vill ha.

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.