Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Utemöbler som är enkla att förvara – säsong efter säsong

När du ska köpa utemöbler online kan det vara svårt att få en känsla för hur pass stora de är. Bord och stolar som ser nätta ut kan vara klumpiga och ta mer plats än vad du tror. Det många kanske glömmer bort när de köper utemöbler som exempelvis en matgrupp är att det kommer en höst och vinter då trädgårdsmöblerna ska förvaras. Då är det bra att ha full koll på hur stort ditt trädgårdsmöblemang är. Många webbshoppar har idag stora utbud och erbjuder många olika varianter av utomhusmöbler. Lägg därför ner en extra tanke och gör din research. Vilka material står sig i såväl sol som i ur och skur? Kan dina trädgårdsmöbler stå ute året om? Hur ska de skötas och vilka mått har de när de står uppackade? Kika även efter hur stora dina utemöbler i hopfällda. När du förvarar dina trädgårdsmöbler i ett garage eller mindre förråd vill du att de ska vara enkla att stapla. Kika efter stapelbara eller i hopfällbara stolar. Middagsbord bör kunna fällas ihop och vissa loungegrupper kan du även köpa vinterskydd att täcka dina möbler med. Så att du slipper ställa in en stor loungegrupp som tar all plats i förrådet. 

Utemöbler för härliga stunder och måltider

Se till att du har utemöbler att ställa fram lagom till att våren nalkas och sommaren står för dörren. Det är nämligen så att vi ljus- och värmetörstande nordbor vill vi flytta ut våra frukostar, middagar, 11-fikor och 15-kafferaster så snart som möjligt. Köket är dessutom en naturlig sällskapsyta där vi umgås och lär känna varandra. Har du inte plats för stora middagsbord eller en matgrupp? Men har en stor altan, uterum eller trädgård? Då kan du enkelt skapa ett ytterligare rum för sociala tillställningar. Se till att du har ett vardagsrum ute där du kan njuta av såväl sommarfrukosten vid ett utebord som fredagsmyset i en loungesoffa. Online beställer du enkelt utemöbler för alla tillfällen. Cafémöbler eller cafégrupper som passar det lilla fikasällskapet eller en större matgrupp som tillåter större middagsbjudningar. Varför inte förgylla sommaren med ett utekök kombinerat med grill? Maxa utetiden med dekorationer, belysning, parasoll och solskydd. Eller härliga dynor och kuddar så att du sitter skönt dygnet runt – om du så vill. 

Utemöbler för ultimata trädgårdshänget

Vad är bättre än långa lata sommardagar i sköna och snygga trädgårdsmöbler? Läs en bok och koppla av i en solbädd. Eller släng upp benen, dra ner kepsen och ta en tupplur i en loungesoffa. Eller varför inte gunga dig till att slumra in i en hängmatta eller hammock? Du förstår känslan. När du har utomhusmöbler på plats i din trädgård, oavsett om det är en hammock, hängmatta eller solsäng. Så tar du till vara på stunder av lugn. Med utemöbler skapar du också förutsättningar för det maximala utehänget. Det ger dig plats att bjuda in vänner eller familj till härliga grillkvällar och studentskivor. Eller varför inte ha bröllopsfesten i trädgården? Du hittar lätt loungegrupper eller middagsmöbler som passar sociala sammankomster av olika storlekar. Från det stora sällskapet i villaträdgården till den lilla privata middagen på en balkong i innerstan.

Trädgårdsmöbler för alla trädgårdar, stora som små

Trädgårdsmöbler kommer i alla varianter. För utemöbler ska erbjudas för den som har en liten balkong i storstaden eller till den som behöver fylla ut sin trädgård med många olika slags utemöbler. Har du en balkong som ligger i perfekt söderläge? Då hittar du cafémöbler och solstolar som även passar för mindre utrymmen. Även vad gäller förvaring. Då lägenheter ofta inte har stora förvaringsmöjligheter. Ja, du kan till och med hitta balkongbord som du fäster i balkongräcket. Så ögna igenom webbshopparna som riktar in sig på utemöbler. För dig med något större balkong finns det såväl matgrupper som soffgrupper. Så att även du kan njuta av att äta ute en ljummen julikväll. För vad är egentligen bättre än att flytta ut måltiderna och ta tillvara på ljuset och solens alla timmar?  

Hållbara utemöbler – skötsel och råd

Utemöblerna har fått visa vad de går för den senaste tiden. 2020 jobbade nämligen många hemma, kanske mer än någonsin. Det är alltså viktigare än någonsin att ta hand om dina utemöbler och se till att de håller länge. När du köper möbler för utomhusbruk från till exempel Hillerstorp eller Brafab köper du också kvalitetsmöbler som utlovar att de ska hålla i ur och skur. När du investerar i utemöbler bör du tänka långsiktigt: hur ofta ska du använda din matgrupp eller solsäng? Kommer du att plocka in dina utemöbler varje säsong eller ska de klara av att stå ute? Hur mycket vill du underhålla dina utemöbler? Vissa utemöbler i trä behöver viss skötsel genom att de oljas in eller slipas när de börjar nötas. För att öka hållbarheten av dina trädgårdsmöbler så kan det vara bra att se till att de är rena. Genom att torka av, eventuellt slipa upp ytan och olja in dem inför varje sommar. Det är nämligen inte bara regn och blåst som sliter på trämöbler. Stark och ihärdig sol kan torka ut dina trämöbler, speciellt om de står i söderläge.

utemöbler för balkong eller uteplats
Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.