Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Torsdagsbastun saknade kylväska

Den obligatoriska torsdagsbastun med damerna är numera inte så frekvent. För några år sedan körde vi det här så gott som varje torsdag, men det har minskat drastiskt med åren. Kalla det familjeanledningar, samboanledningar eller bara allt annat som ska göras. Vi ses inte så ofta längre. Den här bastun är numera förpassad till att äga rum ett par gånger per år.

Men det är alltid lika roligt att möta alla gamla tjejkompisar för en kväll med svett, värme, prat och god dryck. Nog för att samtalsämnena har förändrats med åren, det ska jag inte sticka under stol med, men samtalen är alltid lika personliga och intima som de alltid har varit. Kul med gamla vänner som man aldrig liksom glömmer.

Nu visade det sig att den bastu i Aspudden som vi alltid hyr inte längre har något kylskåp. Va? Vems idé var det att plocka bort det? Som om Intersport skulle sluta sälja skor ungefär. Kyld dryck är nödvändigt om man ska sitta i en bastu i några timmar.

Nu har vi dessutom lovat varandra att det här är en tradition som ska få lite mer tid. Åtminstone en gång i månaden ska vi ses. Till nästa gång ska vi åtminstone inte glömma att köpa in en rejäl kylväska att förvara allt gott i (ja, vinet, vattnet och ölen). Och här kommer problemet som vi hamnade på igår (åtminstone ett av problemen 😉 ). Kylväskor är så förbaskat fula.

Men! Idag hittade jag Didgeridoonas. Australiensiska kylväskor som är snygga. Kors i taket, för att citera mamma. En kylväska som i det närmaste ser ut som en weekendbag är precis vad jag vill ha. Nu vet jag dessutom att Freezit i Järfälla råkar sälja dessa. Ja, ni förstår ju. En kylväska som jag inte ens behöver skämmas för att jag bär med mig. Den blir det garanterat till nästa gång vi ses – i början av januari. Hoppas jag.

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.