Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Torrfoder till hund

Vad gör man när en hund slutar äta helt och hållet? Det är lite jobbigt att se, men den där matskålen som tidigare alltid var tom är numera så gott som orörd hela tiden. Samtidigt har den där lilla hunden gått ner så mycket i vikt, så det är svårt att avgöra om hon är sjuk eller bara inte hungrig längre.

Veterinären själv säger att det inte är något fel på hennes mage, utan att hon sannolikt bara har bestämt sig för att hon inte längre tycker om det torrfoder hon brukar få. Ett alternativ ska tydligen vara att testa något nytt. Veterinären själv tyckte att jag skulle testa Carrier från Svenska Hundfoder. Tydligen ska Carrier vara ett torrfoder som är lite skonsammare mot magen eftersom det är helt vetefritt. Lite som gluten för oss människor, alla mår vi bättre om vi drar ner på det.

Jag har tidigare varit noga med att se till att det ska vara spannmålsfritt, men enligt veterinären behöver det inte vara tillräckligt säkert, utan det kan fortfarande finnas spår av gluten som sätter magen ur spel.

På något sätt vore det skönt att få veta att det är något fel på henne, för just nu är den här väntan mer olidlig. Pälsen ser dock glansig och fin ut, och avföringen ser fast och fin ut (om nu avföring kan vara fin). 😉

Finns det någon invänjningsperiod för hundar och ny hundmat? Kommer hon börja äta direkt om vi byter nu, eller kommer hon vara lite seg att få igång?

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.