Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Tillverkare med ansvar

Sitter och stickar på min Cape, designad av ”Drops design” i Järbo raggsocksgarn och blir bara mer och mer frustrerad. Knut på knut dyker upp i garnnystanet och det stannar på 5 knutar i ett nystan om 50 gram garn. Då har säljaren i handarbetsaffären tipsat om just detta garn med tanke på att man får ett långt garn för pengarna. Det blir inte långt med 5 knutar på det.

Delade med mig av min frustration i stick-gruppen på Facebook och det visade sig finnas fler som haft samma problem med samma garn och klagat hos återförsäljare utan att få gehör. Jag letade då upp tillverkaren Järbo på Facebook och skrev till dem direkt och fick respons direkt. Enligt dem ställer de stora krav på spinnerierna, de kan acceptera en knut på 100 gram.

För att reklamera detta ska man, via mejl eller post, skicka in information om färg och parti för att de ska kunna undersöka saken och gå vidare med det och man får ett nytt garnnystan.

Fantastiskt bra när tillverkarna finns på Facebook så man får tag på dem så enkelt. Går ju onekligen mycket smidigare och fortare att gå dit direkt istället för omvägen genom återförsäljaren. Det är ju inte ens återförsäljaren som har det egentliga ansvaret, fast man skulle ju önska att de tar det.

 

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.