Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Populäraste spelen med kortlekar

Att spela med kort är något som verkligen kan vara roligt. Det är dessutom många som tycker om att göra det. Framförallt om man känner att man vill göra något som inte är det gamla vanliga. Numera spelar man nämligen väldigt mycket på datorn. Tv-spel och annat gör även mobilspel konkurrerar med de klassiska spelen. För många är det dock roligt och trevligt att spela med kortlekar. Självklart finns det numera även digitala varianter av de klassiska spelen. För en del passar det bättre och andra vill ha en fysisk kortlek. 

Allt handlar i slutändan om att göra det roligare och mer spännande för en själv. Därför kan det vara roligt att spela med kortlekar. Det kan också vara mer spännande att spela på datorn, mobilen eller surfplattan. Alla har vi olika upplevelser av saker och ting. Det gör även att man verkligen kan välja att spela på det sättet som passar en själv bäst. För i slutändan är det nämligen det allra viktigaste att man kan spela så som det passar en själv. Det finns även gott om olika varianter av populära spel man kan spela med kortlekar. Om man saknar idéer finns det flera nedanför att välja mellan. 

De populäraste spelen med kortlekar

Det finns gott om olika spel att spela med hjälp av kortlekar. Dessutom kan man självklart komma på egna och spännande varianter. Bara för att det inte gjorts tidigare, behöver det inte betyda att det inte är roligt. Man kan därför passa på att ta tillfället i akt och skapa ett helt eget spel. För det är sådant som verkligen kan göra att man får en trevlig spelupplevelse. Allt annat är egentligen oviktigt i slutändan. Känner man dock att man vill spela de populäraste spelen med kortlekar. Finns det flera att välja mellan. 

De allra flesta känner till poker och vändtia. De är bland de mest populära alternativen att spela med hjälp av en kortlek. Spelar man själv finns det också patiens som du flesta tycker är väldigt spännande. Allt sådant gör dessutom att man verkligen kan få en trevlig spelupplevelse. De olika varianterna av poker är dock det allra vanligaste att spela med hjälp av kortlekar. Det är sådant som nog alla tycker om och kan reglerna för. Något som verkligen gör det till en rolig stund att spela poker. Alla kan känna igen sig och förstå reglerna på ett enkelt sätt. 

Hitta de populäraste spelen med kortlekar

Om du inte vet hur man spelar de populäraste spelen med kortlekar, finns det gott om information på nätet. Där kan du verkligen hitta nya och spännande spel att spela. För det skiljer sig såklart mellan olika länder, vilka spel som är mest populära. Alla tycker vi dessutom om att variera oss och det kan man göra nu med hjälp av nätet. Du kan helt enkelt hitta sådant som verkligen är roligt att spela. För det är något som kan göra en spelstund till något extra speciellt för alla som spelar. Om du är på jakt efter en snygg och originell kortlek så ska du spana in Kortleksbolaget!

Kuriosa 

Den vanligaste formen av kortlekar, och även den som alla känner igen, är den med 52 kort. Den här typen kallas för den fransk-engelska kortleken. Den består alltså av 52 kort som är indelade i fyra olika sviter. Sviterna kallas oftast för färger. Det finns två svarta färger och två röda. Hjärter och ruter är röda medan klöver och spader är svarta. Sviterna är sedan uppdelade från ess upp till 10 och tre klädda kort. De klädda korten består av en knekt, dam och kung. 

Det är oklart varifrån kortlekar härstammar från början. Vissa källor påstår att den kommer från Kina för ca 1000 år sedan. Medan vissa andra menar att den kommer från det gamla Romarriket. Varifrån kortlekarna kommer lär vi aldrig få reda på. Men det betyder inte att vi inte kan fortsätta njuta av alla dess användningsområden!

kortlekar
Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.