Pilgrim

Johannas hörn på nätet

När alla kundkorgar tagit slut.

En kundkorg är skapad för att underlätta och för att på ett smidigt sätt kunna handla på sig många varor och transportera dessa till kassan. Detta blir genast mycket svårare när dom av någon anledning är slut. Detta hände mig i helgen och jag har aldrig varit med om att dom kan ta slut. Jag bestämde mig därför att grotta ner mig lite i kundkorgar för att se var dom kommer ifrån och och var man kan hitta fler. Skulle man rent av kunna köpa en korg som blir ens personliga korg som man kan ta med sig när man ska gå och handla?

Materialval

Det finns många olika leverantörer av kundkorgar har jag upptäckt och dom flesta erbjuder någon egen variant av korgarna. Kundkorgar från Säljdag Intention kommer vanligen i plast men det finns de korgar som är utförda i olika sorters material beroende på vilken typ av butik man ska handla i och vilka varor de säljer. Vanligast är ändå att de är i plast eller metall och man kan se dessa som ett mindre och smidigare sätt att transportera varorna än kundvagnen som är något större och passar bättre när man ska handla många fler varor.

Fakta om kundkorgen

1940 introducerades kundkorgarna till butikerna och mataffärerna i samband med att självbetjäning blev vanligt, tidigare beställde man det mesta från disken. Dessa korgar var relativt små men för sin tid var detta revolutionerande. 1960 kom den första kundkorgen utformad i plast, innan dess var korgarna konstruerade i metalltråd vilket var både tyngre att bära och otympliga. Utvecklingen av kundkorgar har eskalerat och idag finner man dessa med diverse attiraljer såsom hyllplan och sedan början av 2000-talet även med hjul. Korgarna med hjul är något mindre än kundvagnen och därmed ett smidigt komplement när vagnen är lite för stort och kundkorgen är lite för liten eller om man har många tyngre varor. Kundkorgarna med hjul som är väldigt vanliga i butikerna idag är nästan alltid utrustade med flera handtag så att man både kan rulla dessa eller om man märker att man inte har alldeles för många varor, lyfta den som en vanlig kundkorg.

kundkorg i metall

Vem tvättar korgarna?

Trots att kundkorgen är väldigt behändig och idag väljer de flesta att plocka upp en i farten utan att reflektera över detta så finns de negativa aspekter med dessa. Undersökningar gjorda på senare tid har visat att kundkorgarna har massvis med smuts, bakterier och mikroorganismer från främst livsmedel men även människorna som använder dessa. Bakterierna sprids främst vid öppnade förpackningar och det har visat sig att inte många av dessa korgar är godkända för livsmedelshantering. Livsmedelsverket har dock påpekat att man inte bör vara orolig för detta då risken för att bli sjuk av en kundkorg är väldigt liten. Butikerna som tillhandahåller kundkorgar brukar se till att regelbundet rengöra dessa och det är livsmedelsföretagens ansvar att se till så att maten är säker, vilket de nästan alltid gör i och med den hårda kontrollen av myndigheterna och därmed är risken för spridning av oönskade bakterier till kundkorgen väldigt liten.

Satsa på bra kundkorgar

Kundkorgen har funnits ute i alla typer av butiker i över 60 år och de har underlättat handeln för människan avsevärt. Tillsammans med användningen av korgarna har man även försökt vidareutveckla dessa kundkorgar. De förekommer idag i många olika färger och utseenden som ett smidigare sätt att transportera varorna när kundvagnen är för stor för detta. Priset på en kundkorg varierar väldigt mycket beroende på vilket material den är utformad i samt hur stor och vilka attiraljer denna har. Flera handtag eller annorlunda design kostar i regel mer än en vanlig kundkorg i plast som man stöter på i den vanliga livsmedelsbutiken. Ibland när jag har varit i vissa sämre butiker kan dom ha haft kundkorgar som har extremt tunt material och klena handtag vilket gör att hela korgen deformeras när jag fyller upp den med mina tunga varor. Se till att köpa in vettiga kundkorgar till era butiker är ni snälla. Läs gärna mer om kundkorgar på wikipedia.

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.