Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Johanna, kan du svänga förbi Södermalms Trädgård?

Ikväll väntar en helkväll för barnen tillsammans med sin morfar. Alltså min egen pappa. Det blir en sväng ut till honom i Sollentuna. Det blir lite mys för barnen med popcorn och något gott att dricka, och de ska också få titta på Idol. Spännande att följa sista utslagningen, även om jag själv inte har varit vare sig insatt eller särskilt intresserad.

Men eftersom jag jobbar söder om Stockholm, bad han mig att svänga förbi Södermalms Trädgårdsmaskiner, eller Södermalms Trädgård som han envisas med att säga. Han ville bara att jag skulle köpa med ett par mindre saker. Tydligen är det batterier som är viktiga till hans eldrivna trädgårdsredskap, så ett par sådana batterier var tydligen första prioritet. Dessutom någon reservdel till hans snöslunga. Sedan var det nog allt. Eller nej, det var det inte. Han skulle visst ha en ny kedja till sin motorsåg också. 🙂

Jösses, vad är det med gamla gubbar? Frågan om att svänga förbi för att köpa med ett tillbehör slutade alltså med två batterier, en impeller till snöslungan och slutligen en helt ny kedja för Husqvarnas motorsågar. Total kostnad sannolikt inte under en halv månadslön. Jag ska ju ändå åka förbi liksom. 😉

Fast å andra sidan, vad gör jag inte för min älskade pappa. Så mycket som han har ställt upp för mig och barnen under alla år så kan jag inte göra annat än att glatt svänga förbi butiken i Skärholmen och köpa hans redskap så han någon gång får ordning och blir nöjd med sin trädgård.

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.