Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Gummimattor på jobbet?

Gummimattor är precis som de låter som att det ska vara, mattor tillverkade i gummi. Det finns många olika användningsområden för dessa. För att nämna några som alla känner till är det exempelvis de gummimattor som man finner i bilen. Den gummimattan har som syfte att skapa ett grepp för skorna samt så att man inte smutsar ner interiören. Eftersom att dessa gummimattor är av slitsamt material så klarar de av slit och vatten som kan komma från passagerarna utan att det påverkar dem märkbart. På ett smidigt sätt kan man sedan tömma den grus och eventuell annat skräp som samlats på dem för att bli av med det.

gummimattor

Så används gummimattor!

På samma sätt som man använder gummimattor i bilen, använder man dem även i hemmet, husvagnen och båten. Det finns egentligen inget som säger att man inte kan använda dessa precis vart som helst där man önskar dessa egenskaper.

Gummimattor förekommer i olika storlekar i övrigt och kan därför användas på väldigt många olika ställen. En annan typ av gummimatta som många har stött på är den som återfinns i olika typer av träningsanläggningar. På dessa används de återigen för fotgrepp men även för att inte utgöra skador på golvet. Delvis från människor som tränar men även av träningsredskapen som finns på plats och kan väga väldigt mycket. Att tappa en vikt på ett trägolv hade förmodligen betytt väldigt kostsamma skador därför är gummimattor mer lämpliga. Vanligt är det även med gummimattor på stall och vissa andra arbetsplatser.

De gummimattor som tillverkas i syfte av att vara halksäkra är i regel mönstrade. Det finns väldigt många olika gummimattor som är mönstrade i halkförebyggande syfte. Även storlekar och tjocklekar på dessa kan skilja sig åt beroende på vart de ska användas. I regel är de tjockare gummimattorna mycket dyrare än de smalare varianterna.

En variant av gummimattan är den som går under benämningen pastillmatta. Denna är en väldigt enkel och stilren gummimatta men samtidigt är den väldigt behaglig att gå på. Eftersom att mönstringen inte känns av när man går på den och samtidigt har den väldigt goda ljuddämpande egenskaper så har den blivit väldigt populär på sistone. Dessa gummimattor finner man vanligtvis i olika inomhusmiljöer.

En vanlig miljö som man träffar på gummimattor på är leksaksplatsen. Eftersom att gummi är väldigt flexibelt ger de många olika möjligheter bland annat vad gäller färg och mönster. Fallskyddsgummi som används på lekplatser har blivit väldigt populärt på senaste tiden, detta främst då risken får att åta sig fallskador är minskad med denna typ av gummimatta. Man finner även typ av gummi inom idrotten som är platsgjuten även här för den minskade risken till skador och dess goda stabila egenskaper.

Att gummimattor har blivit allt vanligare på olika typer av anläggningar är inte särskilt konstigt. Eftersom att materialet är relativt enkelt att tillverka och inte kostar så mycket så bidrar det delvis till denna ökning. Framförallt har man valt att använda sig av gummimattor på allt fler anläggningar på grund av dess goda egenskaper som de har.

För att hitta ett företag som erbjuder gummimattor besök Rubber Company!

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.