Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Fungerar denna elcykel från Ikea?

Jag har sett att Ikea säljer en elcykel som heter Folkvänlig. Eftersom jag har gått och tittat på att köpa just en elcykel en längre tid nu så hade det naturligtvis varit trevligt om priset dessutom är så lågt som möjligt. Jag vet till exempel att XXL säljer en exakt likadan för 15 000. När Ikea då tar 6000 kronor för sin så är valet inte särskilt svårt.

Dessutom är Ikea elcykel asgullig. Eller gullig kanske är fel ord. Den är stilren och saknar helt dekaler. Enda nackdelen är att den har fångat Ikeas färger och är gul och blå. Haha… inte alls faktiskt. Den är helvit med ett klargrönt batteri. Helt perfekt. Inga fula logotyper eller någonting. Bara skitsnygg.

Enligt Bike Life, som är ett magasin för svenska cyklister, så finns den här elcykeln från Ikea bara på tre varuhus i hela Sverige: Lund, Jönköping och Uppsala. Liiite för utspritt, kan jag tycka. Varför den bara finns här vet jag inte heller. Kan det vara att Lund är en riktig cykelstad, att Jönköping har läskigt mycket backar som är perfekt för elcyklar, och att Uppsala är en studentstad? Vad vet jag. Klart är ändå att 6000 kronor är det värt för att slippa vara svettig varje gång jag kommer upp för Götgatsbacken.

Nu är min fråga till er: är det någon av er som har testat Ikeas elcykel? Fungerar den bra? Är det värt 6000 kronor (som jag ju tror att det är)?

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.