Pilgrim

Johannas hörn på nätet

En story om en ängel på en bilverkstad

Jag måste bara berätta om den här nästan osannolika berättelsen om vår resa med bil till Malmö för någon vecka sedan. Anledningen till att jag har har pilgrim.nu är för att jag reser så mycket och är i stort behov av riktiga änglar. 😛

Att åka bil med små barn är inte det roligaste. När är vi framme? Var är vi? Jag måste kissa! Är vi framme snart? Det kan lätt uppfattas vara en rejäl pärs. Men det är ingenting mot att åka tåg med samma barn. De springer runt. En ska kissa. Den andra går på upptäcksfärd under tiden. Och så kostar det mer än att ta bilen. Joråsåatte… :/

Hur som, vi begav oss söderut under fredagsförmiddagen. Och strax innan Jönköping small det till och temperaturen i motorn steg. Bara att stanna på motorvägen. Så var det ju återigen det här med barn som måste kissa, som undrar vad som har hänt, när vi kan börja åka igen. Upp med mobiltelefonen och ringa bärgare. Svar direkt. De kom direkt också (bara typ 45 minuter). Nu kom dock det stora dilemmat. Klockan hade hunnit bli eftermiddag – på en fredag. Vem kan laga en bil då? Ringa bilverkstad i Jönköping, Huskvarna, Värnamo och Nässjö. Varenda bilmekaniker på varenda bilverkstad i det här landet har mentalt redan tagit helg.

Räddad av Sjöbergs Bilverkstad

Och det var ungefär så det kändes. Inte någon hade tid. Nästa vecka var det ett par som kunde klämma in en service. Tills vi fick tag på Sjöbergs Bilverkstad i pyttelilla Lekeryd utanför Jönköping, någonstans på vägen mot Tranås. Den urvänliga Maria på bilverkstan förstod vårt problem, och utan minsta fundering lovade hon att ordna det direkt. Kunde vi bara få ut bilen till verkstaden i Lekeryd så skulle de ordna det.

Sagt och gjort, vår bilbärgare körde ut oss på landet och släppte av oss framför Sjöbergs Bilverkstad. Klockan var närmare tre, och de flesta var nog på väg hem. Utom en av mekanikerna. Tyvärr kommer jag inte ihåg ditt namn. Men du stannade kvar och tog hand om vår bil. En fläktrem. Så enkelt för någon som kan det här, men ack så omöjligt att konstatera för mig som annars inte kan någonting alls.

Så när klockan var framåt kvällningen lyckades vi till slut landa i Malmö, alldeles lagom till fredagsmys och Idol på teve. Ännu en gång, ett jättetack till alla er på Sjöbergs Bilverkstad utanför Jönköping. Utan er hade helgen definitivt inte blivit så här bra. Ni är våra änglar.

bilverkstad

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.