Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Campa på Öland

Öland är ett väldigt populärt och vanligt semestermål för många svenskar med familjer. Öland är Sveriges näst största ö, bara Gotland är större. Alla sevärdheter, naturen och närheten till havet är några orsaker till Ölands popularitet. Att det är enkelt att ta sig dit är ännu en anledning att många väljer att campa på Öland. Tack vare Ölandsbron mellan Kalmar och Öland är det enkelt att ta sig dit. Oavsett om man åker med bil, husvagn eller husbil. Man kan även åka färja till Öland om man skulle föredra det. Dessa går dock oftast bara under sommarmånaderna. En campingsemester på Öland kan vara härlig oavsett om man campar i tält eller husvagn/husbil!

Vad ska man tänka på inför campingsemestern?

Om man har planerat att campa på en camping är det viktigt att man bokar en campingplats. Under högsäsongen kan det vara ganska svårt att få en plats. Därför bör man vara ute i tid när man ska campa på Öland för att vara på den säkra sidan. Är man inte helt säker så är det bättre att boka en plats i tid och sedan avboka. Om det skulle vara så att man får förhinder. Då behöver man inte oroa sig för att inte få någon campingplats. 

Det finns väldigt många olika campingar på Öland att välja mellan när man ska boka campingplats. För att vara säker på att man blir nöjd med campingen är det viktigt att man gör research innan. På internet finns det ofta recensioner från människor som bott där innan. Kanske har man även bekanta som brukar campa på Öland som kan rekommendera en camping? Då kan man skapa sig en uppfattning om de olika campingarna. 

Man bör även kartlägga vad man vill få ut av sin semester. Är man sugen på att ligga på stranden är det bra att välja en camping med strand. Eftersom det finns så pass många olika campingar så finns det någon som passar alla. 

Olika sätt att campa på Öland 

Campa på Öland behöver inte vara kört bara för att man inte äger ett tält eller husbil/husvagn. Det finns nämligen många stugcampingar på Öland. Det är alltså en campingplats där man kan hyra en liten stuga att bo i. Fördelen med det är att det finns stugor som är större än tält, husbil och husvagn. Då kan man vara fler som följer med på resan. En annan fördel är att man då får sova i riktiga sängar. Något som oftast är mer ergonomisk än att sova i ett tält. 

Vissa vill inte använda sig utav en camping överhuvudtaget. En del människor som ska campa på Öland vill slå upp sitt tält ute i naturen. Det man ska tänka på då är att man bara får stanna på samma plats i 24 timmar. Alltså måste man flytta på sitt tält en gång om dagen. Om man inte har tillstånd från markägaren, då kan man få stanna längre. Man bör även läsa på vilka andra regler som gäller inför sin campingsemester. 

Vad kan man göra på Öland?

En vanlig aktivitet för de som campar på Öland är att cykla runt på ön. Tack vare att ön är relativt plan och liten är avstånden mellan de flesta sevärdheterna inom cykelavstånd. Många väljer att ta med sig sina egna cyklar på semestern. Men det finns lösningar även om man inte har en cykel eller om man inte orkar ta med den. Eftersom cykling är så pass vanligt på Öland finns det gott om ställen att hyra cyklar på. Åtminstone om man besöker Öland under sommarhalvåret. 

Under sina cykelturer finns det många sevärdheter att besöka. De mest populära är Borgholms Slott, Fyrarna Långe Jan och Långe Erik, Karlevistenen och Ismantorps Borg. Utöver dessa finns det mängder med andra spännande ställen att besöka. Att campa på Öland kan bli en fin tradition för hela familjen!

campa på Öland
Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.