Pilgrim

Johannas hörn på nätet

Begravningsblommor – för känslosamma tillfällen

Det finns få tillfällen som är så känslosamma som begravningar. Det är ett tillfälle som man gärna vill att blommorna ska finnas på plats redan före man kommer dit. Men när det gäller att hitta butiker som säljer begravningsblommor så finns det inga svårigheter med det alls. Det finns så pass många butiker som både helt riktat in sig på det. De flesta blomsterbutiker säljer begravningsblommor.

Som vi nämnt så är det ett tillfälle som är ytterst känslosamt. Då kan det vara svårt att välja ut begravningsblommor och många väntar tills sista minuten. Det ska man helst undvika då begravningsblommor ofta tar lite längre tid att köpa än en vanlig blomsterbukett. Därför ska man vara ute i god tid. Det är viktigt att beställa blommorna i tid så de är på plats före begravningen.

Köpa begravningsblommor

Det finns två sätt att smidigt köpa begravningsblommor på. Det ena är att köpa dem i en butik och sen få de skickade till begravningen. Men det andra är att beställa dem på nätet. Det kan man göra med hjälp av de blomsterbutiker som finns och få de levererade till begravningen. De här två sätten är de smidigaste sätten att köpa begravningsblommor på. Men det finns ett alternativ och det är egentligen bara om man har ont om tid. Det är att köpa blommorna direkt i butik och ta med dem själva. Men det är inte alltid att en blomsterbutik kan sätta ihop en fin krans med kort varsel. Därför ska man undvika att göra det.

Vilka butiker säljer begravningsblommor?

De flesta butiker säljer begravningsblommor. Även om det är vanligt med kransar vid begravningar så är det inte ett måste. Man kan köpa en vanlig bukett eller bara enstaka blommor och fortfarande kalla dem för begravningsblommor. Det är ändamålet som ger blommorna sitt namn och inte blommorna i sig.

Beroende på vilken typ av blommor som man vill ha så kan det vara enklare eller svårare. Vill man dessutom ha en krans så ska man vara ute i god tid. Det inte alltid är så att butiken har sådana klara. Då kan de behöva göra en ny och det går inte på tio minuter. Så som vi nämnt så ska man alltid vara ute i god tid om man behöver begravningsblommor.

Att tänka på

Det finns en del saker att tänka på när man ska köpa begravningsblommor. Först och främst gäller det att vara ute i god tid och beställa blommorna så de hinner komma till begravningen. Annars är det lite menlöst. Men det gäller att bestämma vilken typ av blommor som man vill köpa. Om det ska det vara en krans eller en bukett. Vilka blommor ska den innehålla och hur ska färgerna vara.

Det är bättre att ha allt sådant klart när man sitter och ska beställa begravningsblommor då det sparar tid. Finns det inte några krav på färg eller blommor kan man välja en krans som butiken har på lager.

Olika typer av begravningsblommor

Det finns olika typer av begravningsblommor. Därför bör man tänka över vilken sort man själv ska köpa. Det är något som kan variera beroende på vilken relation man har till den avlidne.

En kistdekoration till exempel är ett stort blomsterarrangemang på kistan. Normalt sett är det de allra närmsta anhöriga som ordnar den. Som gäst kan man beställa antingen en sorgdekoration eller en begravningskrans. Det är vanligt att man även har med sig en handblomma. Det är den blomma man lämnar vid kistan som ett sista avsked.

Eftersom det finns så mycket att välja mellan är det som sagt viktigt att börja bestämma i tid. Känner man sig osäker kan man be floristen om hjälp. Ofta kan de sätta ihop arrangemang som ger en fin helhet. Tveka därför inte att be floristen om hjälp!

begravningsblommor

Kommentarer inaktiverade.

Sidor att lägga på minnet:

Mälardalens Mur & Puts

Ett företag som har hjälpt oss med fasadrenovering här i Stockholm. Mycket duktiga och väl värda att lita på.